Menu

Balanceren

Waarom autobanden balanceren?

Een goed gebalanceerde auto heeft een aantal voordelen:

Een auto die niet goed is gebalanceerd heeft een slechter contact met het wegdek waardoor bijvoorbeeld het dashboard of het stuur kan gaan trillen bij een bepaalde snelheid. 

 

Wanneer moeten mijn autobanden worden gebalanceerd?

Bandencentrum Diessen balanceert standaard alle banden die voor het eerst op de velg gemonteerd worden. Ook balanceren wij standaard na een reparatie van een band. Het is goed om de blans van een band te laten controleren wanneer zich de eerste tekenen van trillingen voordoen. Wanneer u door blijft rijden met een disbalans aan uw auto, zal het probleem erger worden. Dit komt het rijcomfort en de veiligheid niet ten goede. 

 

Hoe herken ik een disbalans in mijn autobanden?

Bij een disbalans in uw autobanden kan het zijn dat uw dashboard of stuur trilt bij een bepaalde snelheid. Afhankelijk van de grootte van de disbalans kunnen er klachten optreden van licht trillen tot hard schudden.

Ook kan het zijn dat de band ovaal van vorm is. Dit laatste is meestal niet meer te corrigeren met een balanceerapparaat. Wij raden u dan aan om andere banden te laten monteren. Wij hebben een ruime keuze in nieuwe banden, maar ook in gebruikte banden

 

Openingstijden

Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 en van 12.30 uur tot 17.00 uur.

Contact

Bandencentrum Diessen
Bukkumweg 16a
5081 CT Hilvarenbeek

T: 
+31(0)13 505 39 79
E: info@bandencentrumdiessen.nl