Menu

Reparatie

Heeft u een lekke band?

Wanneer u een lekke band heeft adviseren wij u hier niet te lang mee rond te rijden en uw band zo snel mogelijk te laten repareren. Wanneer u namelijk te lang door blijft rijden met een slappe of lekke band, kan het zijn dat de wang van de band slijt. U heeft hiermee een grotere kans op een klapband. Wij adviseren u daarom tevens om regelmatig uw bandenspanning te controleren. 

 

Wij zorgen voor een professionele bandenreparatie

Zogenaamde prop of plug is enkel een noodreparatie 
Vroeger werd er veel gebruik gemaakt van de zogenaamde ‘prop of plug’. Echter is dat tegenwoordig enkel toegestaan als noodreparatie om bijvoorbeeld naar ons toe te kunnen rijden, waarna wij de band vervolgens professioneel repareren.

Reparatie is een specialisme 
Het professioneel repareren van een band leer je niet uit een boek of uit een video. De reparatie van een lekke band is tegenwoordig een specialisme waar je enige praktijkervaring voor nodig hebt. Lekke banden demonteren wij waarna, zowel aan de binnen- als buitenkant, een grondige inspectie volgt om te kijken of de band te repareren is.

Reparatie van binnenuit door middel van ‘(Combi)pleister’ 
Gelukkig kunnen wij in veel gevallen een lekke band repareren. Dit gebeurd door ons vakkundig door middel van een ‘(Combi)pleister’. Deze wordt vanuit de binnenkant aangebracht op de band zodat het lek wordt afgedicht. Vervolgens monteren wij de band weer op de velg en balanceren wij deze weer netjes uit. 
 

Bij bandenreparatie staat de veiligheid voorop! 
 

Maak een afspraak

Openingstijden

Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 en van 12.30 uur tot 17.00 uur.

Contact

Bandencentrum Diessen
Bukkumweg 16a
5081 CT Hilvarenbeek

T: 
+31(0)13 505 39 79
E: info@bandencentrumdiessen.nl