Menu

EU Bandenlabel

Vanaf 1 november 2012 doet voor nieuwe banden een bandenlabel zijn intrede, waarmee de Europese Unie consumenten helpt bij het kiezen van autobanden en truckbanden op basis van drie criteria:

Het EU bandenlabel – voor veiligheid en milieu

Het EU bandenlabel is bedoeld om de veiligheid op de wegen van Europa te bevorderen en de impact van autorijden op het milieu te helpen verminderen. Het brandstofverbruik, dat sterk door het soort banden onder uw auto wordt beïnvloed,  is niet alleen belangrijk voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. Meer brandstof gebruiken betekent namelijk ook meer CO2 uitstoot.
 

Het EU bandenlabel vertelt u ook hoeveel grip een band heeft op een natte ondergrond in verhouding tot andere banden. Die capaciteit wordt dan uitgedrukt in een letter die een klasse vertegenwoordigt. Dat bent u waarschijnlijk al gewend van de aanduiding voor het stroomverbruik van elektrische apparaten (de ‘energieklasse’). Een verschil tussen klasse A en klasse F betekent in dit geval dat u bij een snelheid van 80 km/u bij klasse F 18 meter meer remweg moet verwachten in de regen.
 

De derde indicatie op het Europese bandenlabel staat voor de geluidssterkte die de banden produceren. Lawaaiige banden zijn niet alleen vervelend voor de inzittenden, maar ook voor de omgeving. Anders dan de klasse-indicaties voor brandstofverbruik en grip, wordt de geluidssterkte uitgedrukt in decibel.Wij hebben uiteraard banden in ons assortiment met een gunstig banden-label tegen scherpe prijzen. Mail of bel ons voor meer info.

Contact

Bandencentrum Diessen
Bukkumweg 16a
5081 CT Hilvarenbeek

T: 013-5053979
E
info@bandencentrumdiessen.nl